home                   gallery               info                 media                history

MONUMENT of MANKINDMonument of Mankind is an autonomous and independent art project of the artists Henk Wijnen en Wim van Sijl.

Since 2011 they produce under the name wijnen.vansijl a gallery of group portraits, which together constitute the monument.


In the group portraits they search for the group identity and the specific cooperation bonds.

The aim is to bring the collaboration / connection between individuals in the picture.

“Collaboration forms the ground for mankind”.


The group portraits (photo images) are constructed according to a composition sketch and developed further via several shots of the individuals.

⩥info.htmlinfo.htmlshapeimage_1_link_0

Henk Wijnen en Wim van Sijl werken onder de naam wijnen.vansijl aan het kunstproject Monument of Mankind. Daarnaast werken ze aan hun eigen oeuvre in c.q. het werkgebouw Het Veem Amsterdam en het erfgoedkunstwerk W-Domeinen IJsselstein.


De eerste samenwerking ontstond in 1982 op de Jan van Eyck Academie Maastricht toen het Mobiel Ateljee van Van Sijl werd ingezet voor realisatie van het Piramide Verbranding Project van Wijnen.

In de periode 1995-2005 werkte ze samen met Willem G.Wevers onder de naam de3Heren.

Na het overlijden van Wevers (2005) ontstond tot 2010 een samenwerking met Hugo Boxhoorn en Nico Scholten onder de naam Uit de Verzameling Van.


wijnen.vansijl

In 2010 ontstond de wens, vanuit de dubbeltentoonstelling Werken Willem G. Wevers in Kunstliefde Utrecht en Kunstenaars in Samenwerking en het Nieuwe Schuttersstuk in Stadsmuseum IJsselstein, om het genre “groepsportret” verder uit te diepen.

Het ontmoeten, het uitwisselen, het ontdekken, het verrassen, het opzoeken kreeg vorm binnen de diciplines kunst, cultuur, wetenschap, productie, infrastructuur en bestuur.


tekst: UNDER CONSTUCTION !